[TITLE]


Головна » 2016 » Лютий » 18 » Інформуємо!
16:28:21
Інформуємо!
Відбулися зміни до Закону України «Про політичні партії в Україні», які вступили в дію 01.01.2016 року

Відповідно до ст.11  Закону України «Про політичні партії в Україні» Реєстрація  політичних  партій,  їхніх  обласних,  міських  і районних  організацій,  первинних  осередків або інших структурних утворень,  передбачених  статутом  партії, здійснюється в порядку, визначеному  Законом  України  "Про  державну реєстрацію юридичних  осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", після  перевірки поданих матеріалів.

Відповідно до статті 21 Закону  України  "Про  державну реєстрацію юридичних  осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" Документи, що подаються заявником для державної реєстрації структурних утворень політичної партії, що не мають статусу юридичної особи


 1. Державна реєстрація структурних утворень політичної партії, що не мають статусу юридичної особи, здійснюється лише після державної реєстрації політичної партії.

 2. Для державної реєстрації структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи, подаються такі документи:

 1) заява про державну реєстрацію структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи;

 2) копія статуту політичної партії;

 3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення про створення структурного утворення політичної партії, невід’ємною частиною якого є реєстр учасників, що містить відомості про прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, громадянство;

 4) документ, що підтверджує створення структурного утворення політичної партії, відповідно до статуту політичної партії, на підставі якого воно діє.

 3. Державна реєстрація первинного осередку політичної партії здійснюється без надання статусу юридичної особи шляхом повідомлення про утворення первинного осередку.

Документи надані на реєстрацію структурних утворень політичної партії також повинні відповідати вимогам статей Закону України «Про політичні партії в Україні».

Переглядів: 763 | Додав: Юстиція